عنوان

جرگه ملی صلح جوانان افغانستان

کتگوری

برچسب‌ها

جرگه ملی صلح جوانان افغانستان

جرگه‌ی  ملی صلح جوانان افغانستان

جرگه ی ملی صلح جوانان  افغانستان، توسط دارالانشای این جرگه برگزار شد، که افراد کلیدی این دارالانشأ را اعضای رهبری مرکزهمآهنگی ملی جوانان افغانستان به ریاست محمد سنگر امیرزاده تشکیل می‌داد.

این جرگه برای چهار روز(از 12 الی 15 سرطان سال 1391 هجری- خورشیدی برابر با 2 الی 5 جولای 2012 میلادی) با اشتراک 1700  جوان از تمامِ ولایات کشور در تالار لویه جرگه‌ی افغانستان و قصر سلام خانه- ارگ ریاست جمهوری برگزار گردید، و با بیانیه‌ی تاریخی محترم حامد کرزی رییس جمهوری اسلامی افغانستان و محمد سنگر امیرزاده رییس منتخب جرگه و باصدور قطعنامه‌ی 31 ماده‌ای پایان یافت.

هیأت اداری (رییس، معاون اول ودوم، منشی و نایب منشی) این جرگه، به روز دوم کاری  توسط هیأت اداری (رییس، معاون و منشی) کمیته های بیست گانه انتخاب گردید، که درنتیحه ی این انتخابات، محترم محمدسنگرامیرزاده باکسب اکثریت آرای قاطع به حیث رییس منتخب جرگه ی ملی صلح جوانان افغانستان انتخاب شد.

 

 

موضوعات مورد بحث در این جرگه قرار ذیل بود:

·        روند مصالحه: بحث روی روند مصالحه در کشور، و تشخیص عوامل جنگ و نا امنی که سبب ناکامی روند مذکور شده است. افزون بر آن، تلاش برای ایجاد استراتیژی بدیل برای رسیدن به صلح و ثبات پایدار.

·        حضور نظامی ایالات متحده امریکا: بررسی فواید و اضرار موجودیت پایگاه های نظامی امریکا در افغانستان.

·        مبارزه با فساد: بحث روی این‌که چرا از انواع فساد به ویژه فساد اداری جلوگیری نمی‌گردد؟ با وجود ادارات متعدد در این زمینه، هنوز هم این آفت به گونه‌ی گسترده وجود دارد. در کنار آن ایجاد روحیه‌ی ملی در بین جوانان برای مبارزه با انواع فساد.

·        مشکلات کاریابی: بحث در مورد نبود فرصت های کاری برای جوانان افغانستان، که این هم یکی از معضلات جدی در زمینه رشد و شگوفایی جوانان کشور عزیز مان افغانستان محسوب می‌گردد.

·        مشکلات تحصیلی: بررسی مشکلات متعدد تحصیلی جوانان که ضربه‌ی قوی بر پیکر علم و دانش در کشور ما بوده و زمینه های رشد علمی جوانان را به چالش می‌کشاند.

افزون بر تمرکز روی تشخیص عوامل پدید آورنده‌ی چالش های فوق، بررسی کاستی های مدیریتی در زمینه، توجه جدی برای دریافت راه حل‌ها نیز صورت گرفت که در قطع نامه‌ی 31 ماده‌ای این جرگه، بازتاب یافته است.

د افغانستان خوانانو دسولی ملی جرگه

جرگه ملی صلح جوانان افغانستان

Afghanistan Youth Peace National Jirga

 

به نام خداوند جان و خرد

جرگه ملی صلح جوانان افغانستان

 

قطعنامه

 

مورخ ۱۵ سرطان ۱۳۹۱ ه ش- کابل

 جرگه ملی صلح جوانان افغانستان جهت تلاش در تحکیم ثبات، آوردن صلح پایدار و اشتراک در تصمیم گیری ها و بحث روی مسایل مهم ملی و بین المللی کشور، برای سه روز ( ۱۲، ۱۳ و ۱۵ سرطان ۱۳۹۱ ه ش ) با اشتراک دست کم هفده صد جوان و چهار صد مهمان از نقاط مختلف کشور در کابل برگزار گردید.

اعضای جرگه ملی صلح جوانان افغانستان روز چالش های عمده و مهم کشوری از جمله روند مذاکره با مخالفین مسلح دولت، چگونگی حضور دایمی نظامی امریکا در افغانستان، مبارزه با فساد اداری، بیکاری و مشکلات تعلیمی و تحصیلی در مکاتب و پوهنتون‌های کشور بحث‌های مفصل و موثر را انجام داده است.

جرگه ملی صلح جوانان افغانستان که یکی از ارزنده ترین اقدام در تاریخ کشور محسوب می شود با اشتراک وطن دوستانه جوانان از طریق ۲۰ کمیته کاری روی موضوعات حیاتی و محوری بحث نموده، راه کارهای موثر و همه جانبه را جهت رسیدن به خواست‌های واقعی  ملت افغانستان به خصوص جوانان این خاک، در قالب این قطعنامه اعلام می‌دارند.

 

 

فصل اول

والصلح خیر

از آنجاییکه صلح یکی از دغدغه های اصلی ملت و دولت افغانستان پنداشته می‌شود، جرگه ملی صلح جوانان افغانستان راهکارهای ذیل را در جهت تامین و تحکیم صلح و ثبات پایدار در کشور به مسوولین حکومتی و جامعه بین المللی چنین پیشنهاد می‌نمایند.

 

ماده اول: صلح یک امر اسلامی بوده، شرایط معقول طرف‌های درگیر قضیه صلح درنظر گرفته شود.

۱ـ در روند پیشبرد مصالحه، افراد موثر، ملی و قابل قبول اطراف قضیه نقش داشته باشند.

۲ـ روند مصالحه از شکل پروژه‌ی آن به برنامه عملی مبدل گردد.

۳ـ نقش نسبی متناسب جوانان در برنامه صلح به گونه جدی درنظر گرفته شود.

ماده دوم: دولت افغانستان باید در پیشبرد مصالحه تمام اقوام افغانستان را سهم متانسب قایل شود.

ماده سوم: جرگه ملی صلح جوانان افغانستان از دولت و مخالفان صلح افغانی می‌خواهد تا از مداخلات خارجیان در روند پیشبرد مصالحه جلوگیری نموده و این روند را بین الافغانی بسازند.

ماده چهارم: برنامه‌های که از طرف حکومت افغانستان برای تامین صلح در کشور تاکنون روی دست گرفته شده است بیشتر بخاطر تضعیف مقطعی جنگ بوده نه برای تحکیم صلح پایدار در کشور، بناً فرایند مصالحه با میکانیزم متناسب و عملکرد پایه گذاری شود.

ماده پنجم: جرگه ملی صلح جونان افغانستان از جامعه بین المللی می‌خواهند، تا در امر تقویت، تجهیز و آموزش نیروهای امنیتی افغان تلاش صادقانه نمایند.

ماده ششم: با توجه به امضاء تفاهمنامه مبنی بر واگذاری حملات شب هنگام از سوی نیروهای خارجی به نیروهای افغان هنوز هم این نیروهای خارجی از حملات شب هنگام دست نبرداشته است، که این امر خود باعث نا رضایتی مردم از حکومت افغانستان و نیروهای بین المللی گریده است. جرگه ملی صلح جوانان افغانستان از حکومت افغانستان می‌خواهد که حملات شب هنگام از سوی نیروهای خارجی را متوقف ساخته تا این امر موجب نارضایتی مردم وافزایش مخالفین نگردد.

ماده هفتم: دولت افغانستان باید با ایجاد زمینه‌های اشتغالی زایی به جوانان از پیوستن آنان به صفوف مخالفان مسلح دولت جلوگیری نماید.

ماده هشتم: برای تحکیم صلح پایدار در افغانستان بعد از خروج نیروهای خارجی  باید تضمین ملی و بین المللی بوجود آید.

ماده نهم: جرگه ملی صلح جوانان افغانستان از سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی می‌خواهد تا در جهت آوردن صلح در افغانستان تلاش‌ها و همکاری‌های همه جانبه ای دینی و برادری نماید. و در صورت به مخاطره قرارگرفتن امنیت کشور، دولت افغانستان باید از کشورهای اسلامی بی طرف همکاری نظامی بطلبد.

 

ماده دهم: جرگه ملی صلح جوانان افغانستان از هر حرکت که منتج به آوردن صلح در کشور شود حمایت مینماید، و از سوی هم از دولت امریکا به عنوان بزرگترین متحد افغانستان میخواهد تا در امر تامین ثبات صادقانه عمل کند.

 

فصل دوم

ماده یازدهم: جرگه ملی صلح جوانان افغانستان با حضور دایمی نظامی امریکا درکشور مخالفت خود را کاملا اعلام میدارند، اما از فیصله‌های حکومت و مردم افغانستان مبنی بر حضور کوتاه مدت نظامی امریکا در کشور حمایت می‌کند.

ماده دوازدهم: در صورت انعقاد موافقت نامه امنیتی کوتاه مدت میان افغانستان و امریکا، استقلالیت سیاسی، حاکمیت ملی، ارزش‌های دینی و اسلامی مردم افغانستان رعایت شده و حفظ گردد.

ماده سیزدهم: دولت امریکا تعهد و تضمین قوی برای دولت و مردم افغانستان بدهد تا از حریم زمینی و هوایی افغانستان علیه کشورهای منطقه هیچ نوع حملات و استفاده نظامی نکند. مگر در امر مبارزه علیه تروریزم با حفظ اصول بین المللی و موافقت حکومت افغانستان.

ماده چهاردهم: جرگه ملی صلح جوانان افغانستان از حکومت افغانستان و دولت امریکا می‌خواهد که در صورت امضاء توافقنامه امنیتی کوتاه مدت، پایگاه های نظامی نیروهای امریکایی  به دور از مناطق ملکی نشین استقرار یابد از گشت گذار خود سرانه امریکایی‌ها جلوگیری به عمل آید.

ماده پانزدهم: امریکا به عنوان بزرگترین متحد استراتیژیک حکومت افغانستان باید به مشکلات خطوط مرزی افغانستان با کشورهای همسایه به خصوص خط دیورند و معضل آب هیرمند را با پاکستان و ایران حل و فصل نماید.

ماده شانزدهم: در صورتیکه نیروهای نظامی خارجی موجود درافغانستان مرتکب جرمی شوند، باید مطابق قوانین و اصول بین المللی و قوانین نافذه افغانستان مورد محاکمه و مجازات قرار گیرند.

 

فصل سوم

مبارزه با فساد

فساد که به عنوان یک معضل بزرگ در برابر مردم و دولت افغانستان قرار گرفته است، از ده سال قبل بدینسو مانع بسیاری از پیشرفت های اساسی و بنیادی درکشور گردیده است، با اینحال جرگه ملی صلح جوانان افغانستان در رابطه به از بین بردن فساد بویژه فساد اداری از دولت افغانستان و جامعه جهانی می‌خواهد تا موارد زیر را درنظر گیرند.

 

ماده هفدهم: حاکمیت ضوابط بر روابط و استخدام کارمندان مبتنی بر اصل شایسته سالاری.

ماده هجدهم: محاکمه و مجازات مجرمان و عاملان فساد، حاکمیت و تطبیق قانون به طور یکسان بالای همه.

ماده نزدهم: مبارزه جدی در برابر گروه های مافیایی در ساختار حکومت و افزایش امتیازات و معاشات دولتی.

ماده بیستم: نظارت و کنترول دقیق از مصرف کمک‌های خارجی، بودیجه عادی و انکشافی از سوی حکومت.

ماده بیست ویکم: اصلاحات در ادارات دولتی از بالا به پایین نه از پایین به بالا.

ماده بیست دوم: لغوه ادارات موازی دولتی از ساختار حکومت افغانستان.

ماده بیست سوم: جلوگیری از استخدام اشخاص دارای تابعیت دوگانه درپست‌های مهم دولتی.

 

فصل چهارم

مشکلات بیکاری جوانان

جوانان ما که اکثریت نفوس این کشور را تشکیل می‌دهد با مشکلات و موانع متعددی روبرو بوده، که یکی از این چالش‌ها عدم اشتغال زایی و ایجاد فرصت‌های کاری در جریان ده سال گذشته می‌باشد که از دید جرگه ملی صلح جوانان افغانستان نکات ذیل در کاهش بیکاری می تواند موثر واقع شود.

ماده بیست چهارم: جرگه ملی صلح جوانان افغانستان به این باوراست، که کشور ما آماده پذیرش نظام اقتصاد بازار آزاد نبوده، بنآ از حکومت افغانستان می‌خواهد تا آن را به نظام اقتصاد مختلط مبدل سازد.

ماده بیست پنجم: تامین امنیت، مصونیت مالی و جانی تجاران ملی و بین المللی جهت سرمایه گذاری‌های بیشتر نقش موثر داشته و در زدودن بیکاری و کاهش ارقام کنونی تاثیر گذار است.

ماده بیست ششم: استخراج منابع طبیعی، میکانیزه نمودن زراعت، تاسیس  زیربنا های اقتصادی و عقد قراردادها مبنی بر اعزام جوانان کارگر به خارج از کشور موجب فقر زدایی و کاهش میزان بیکاری می‌شود.

ماده بیست هفتم: جرگه ملی صلح جوانان افغانستان از حکومت می‌خواهد تا در امر تطبیق قانون کارکنان خدمات ملکی جدیت خود را به خرچ داده نکات زیر را رعایت نماید:

۱: از بین بردن شرایط داشتن تجربه کاری برای استخدام جوانان در نهاد های دولتی.

۲: تطبیق کامل و بموقع اصل تقاعد و جلوگیری از بکارگیری مجدد متقاعدین بنام های مختلف.

 

 

 

 

فصل پنجم

مشکلات تحصیلی و تعلیمی جوانان

جرگه ملی صلح جوانان افغانستان ضمن بررسی مشکلات تعلیمی و تحصیلی درکشور نکات ذیل را به عنوان راهکارارایه می دارند.

 

ماده بیست هشتم: گسترش پوهنتون های دولتی و ایجاد مراکز ملکی و ارتقای دارالمعلمین  ها به پوهتنون‌ها.

ماده بیست نهم: نظارت جدی موسسات تحصیلات عالی و مکاتب خصوصی و تخفیف هزینه تحصیلی و تعلیمی.

ماده سی ام: اعضای جرگه ملی صلح جوانان افغانستان می‌خواهند که زمینه‌های بیشتر تعلیمی و تحصیلی برای مهاجران افغان فراهم شده و روابط وسیع اکادمیک میان پوهنتون‌های داخلی و خارجی برقرار گردد.

 

ماده سی و یکم: اصلاحات لازم و معیاری در نصاب تعلیمی مکاتب و مفردات تحصیلی پوهنتون‌ها بوجود آمده و جایگزین افراد شایسته مراجع علمی بالاتر بجای اساتید دارای مدرک لیسانس.

و در اخیر:

جوانان افغانستان با روحیه وفاق ملی و ایجاد تحرک در راستای رسیدن به اهداف علیای ملی کشور گرد هم آمده تا نشان دهند که ازموضوعات مهم ملی خاک خویش را غافل نبوده هر آن در صدد حل این مشکلات اند.

 

ما جوانان که در گردهمایی بزرگ تاریخی جرگه ملی صلح جوانان افغانستان گرد هم آمده ایم تعهد می‌سپاریم که هر حرکتی که منجر به صلح پایدار در کشور گردد حمایت نموده، نمی گذاریم احدی از منافع ملی ما به نفع شخص، تیم و  یا حزبی استفاده گردد. یکبار دیگر از بارگاه خداوند منان توفیق عمل صادقانه، برادری، و دوستانه را در میان ملت غیور افغانستان خواسته و خواهان سربلندی ملت افغانستان هستیم. و از این جا تاکید بر تداوم فعالیت‌های ملی گرایانه خویش در تعقیب مواد این قطعنامه بوده و از سوی هم استراتیژی بدیلی برای رسیدن به صلح بعدا از ۲۰۱۴ در صورت عدم موفقیت برنامه‌های مصالحه می‌باشیم.

 

ومن الله التوفیق

جرگه ملی صلح جوانان افغانستان

کابل، تالار برگزاری لویه جرگه افغانستان

۱۵ سرطان ۱۳۹۱

اشتراک گزاری از طریق